Jasminris

OM JASMINRIS

HISTORIEN
Jasminris “er født” i Thailand og har altid været en meget vigtig del af thailændernes føde.
Jasminris hedder på thai hedder ” Khao Horm Mali”
“Khao betyder ris. “Horm” betyder dufter godt og “Mali” Jasmin blomster og dufter af en blanding af Jasmin blomster og pandan blade – den har en sødlig aroma.
 
DER dyrker ris mange steder i Thailand, men størstedelen af jasminris bliver dyrket i Thailands nordøstlige del – i det såkaldte ” Thung Kula Rong Hai område(ทุ่งกุลาร้องไห้), et område lidt større en Fyn.
NOGLE steder kan man dyrke ris flere gange om året, andre kun en gang. Dette afhænger af, hvor meget vand der er i de forskellige områder. Meget vand betyder mere, men kvaliteten af risen er oftest højere der, hvor der kun dyrkes én gang.
 
Jasminrisen er blevet kåret som en af de bedste og mest populære ris i verden.
Konsistensen af jasminris ligger som en mellemting mellem basmatiris og sushiris, dvs.basmatiris er lidt “tør” og sushiris er lidt klistret.
 
Jasminris er god til mange retter, saucer og supper, da iden har en god evne til at absorbere, samtidig med den beholder sin egen smag og struktur.
 
DER er flere forskellige måder at koge ris på. Man kan bruge en riskoger eller koge i en alm. gryde.
Da min familie første gang skulle koge jasminris, havde vi ingen riskoger, så kogte vi i gryden, indtil vi på senere tidspunkt havde råd til en riskoger, og nu har de fleste thailændere en.
 
Skrevet af Nat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close