Gaprao Seafood (กะเพราทะเล)
Denne ret er en af de lidt mere luksuriøse Gaprao-retter, da prisen på seafood og skaldyr generelt er lidt højere end mange andre slags kød i Thailand. Kombinationen af seafood - specielt blæksprutten og rejen - er for mig er en af de bedste Gaprao, jeg har smagt.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 180 g tigerrejer rengjorte
- 180 g blæksprutter i mindre stykker
- 3 fed hvidløg
- 5 stk tørrede eller friske chilier eller efter behov
- 80 g løg i tynde både
- 2 flade bønner eller lange, grønne bønner i mindre stykker
- Olie til stegning
- 2,5 spsk østerssauce
- 0,5 spsk sukker
- 1 tsk bouillonpulver Asian shop
- 1 håndfuld hellig basilikumblade
Sådan gør du
- Stødt chili og hvidløg sammen. Steg dem på panden sammen med løg, indtil de begynder at tage farve.
- Kom rejer, blæksprutter, sukker, østerssauce, fiskesauce og flade bønner i. Rør sammen. Når rejerne og blæksprutten er færdige, så kom basilikum i. Sluk for varmen.Husk altid at smage til. Serveres med ris.
Ser spændende ud