Klassiske thai forårsruller (ป่อเปี๊ยะทอด)
Denne opskrift er til 50 stykker (medium størrelsen) Du kan sagtens gøre portionen mindre._____________VideokursusVil du sikre dig, at dine forårsruller bliver gode, sprøde og lækre hver gang, så få adgang til mit videokursus og klik herOm kursetPå dette kursus får du masser af gode teknikker, hvor jeg i videoen guider dig step by step-, og du kan lære at gøre det i dit eget tempo. Længden af videoen er 41:26 minutter.Du får tips og tricks til:- Fyldet- Rulning - Stegning - Nedfrysning- m.m. Ekstra bonus1. video med håndtering af frosne forårsruller2. video med stegning af frosne forårsruller
Equipment
- 1 stort fad
- 1-2 store pander med bred bund
- 1-2 store skåle
Ingredienser
Til fyldet
- 650 g hakket oksekød
- 650 g spidskål eller hvidkål skåret i tynde stykker
- 165 g revet gulerod
- 65 g glasnudler lagt i vand og klippes kort
- 165 g bønnespirer
- 30 g koriander stilk fintskåret
- 5 spsk. soyasauce
- 3 spsk. fiskesauce
- 1 tsk . salt
- 1 tsk. sukker
- 1 lille tsk. hvid peber
- 2 stk. løg i tynde både
- 2 fed hvidløg grofthakket
- Olie til stegning
Andre ingredienser
- 1 tsk. mel
- 1 dl vand
- 1 pakke med 50 stk. forårsrulle papir (190 mm × 190 mm)
- Fritureolie
Tilbehør
- Sur og sød chilisauce
- God soyasauce
- Dine favorit-grøntsager
Sådan gør du
- Bland fyldet godt sammen på nær løg, hvidløg og olie. Kom olie på en varm pande og brun løg og hvidløg af.
- Kom fyldet i og steg for at få væsken fordampet. Bagefter køles det lidt af.
- Pil forsigtigt forårsrullepapirerne fra hinanden. Kog vand og mel til lim og sæt den til side. Den skal bruges ved rulningen af forårsruller.
- Læg et stykke forårsrullepapir på et skærebræt. Kom en top fyldt spsk af fyldet på og rul den og brug "limen" til at lukke med. (Du kan se detaljeret instruktion i videokursus)
- Steg forårsrullerne i frituren med god afstand til de bliver gyldne. Nydes med sur og sød chilisauce, god soyasauce og de gode grøntsager som du har lyst til.Velbekomme 🙂
Noter
Forårsruller er en af de retter, som tager lidt længere tid end mange andre retter at lave. Der er en del ingredienser som er væsentlige at have med for at de bliver gode og lækre. Derudover er det en god ide at lave mange af dem, når man endelig vil bruge tid på det. Se alle mine bedste tips og tricks til, hvordan du laver de perfekte thai forårsruller. Klik her