Spicy glasnudelsalat med tigerrejer - Yum Woonsen (ยำวุ้นเส้นกุ้งสด)
Denne salat er en af de mest populære thaisalater, da den er superfrisk, let og lækker!Du kan bruge mindre chili - eller mildere chili - hvis retten ikke skal være så stærk.(Denne ret kan laves mild)
Equipment
- en blender eller en morter
Ingredienser
- 60 g glasnudler tørrede
- 100 g hakket kylling eller hakket svinekød
- 1-2 dl vand
- 180 g tigerrejer rengjorte
- 1/2 spsk kyllingebouillonpulver
- 85 g rødløg i tynde både
- 10 stk cherrytomater halverede
- 1 håndfuld af koriander i mindre stykker
- 1/2 håndfuld af kinesisk selleri eller bladselleri skåret i små stykker
- 1 håndfuld peanuts
Dressing
- 3 spsk fiskesauce
- 3 topfuld spsk finthakket palmesukker eller rørsukker
- 3 topfuld spsk limesaft
- 2 fed hvidløg
- 2 chili eller efter behov
- 3 stk korianderrødder - eller stilken med tilsvarende mængde skåret i mindre stykker
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser til dressingen. Læg nudlerne i vand. Kog vand i en gryde. Kom nudlerne i, når vandet koger.
- Kom hakket kylling i, rør lidt rundt. Kom bouillon og rejer i, og kog, til det er færdigt. Sluk for varmen, og hæld det hele i en skål.
- Lad det køle lidt af, inden du kommer dressingen i. Smag til og juster med resten af dressingen.Smag og oplevelse: frisk, syrlig, spicy, saltet og sød
- Kom resten i på nær peanuts, og rør rundt. Anret retten på en tallerken og drys peanuts på.Server straks
Noter
Der findes ofte flere opskrifter til den samme ret. Denne synes jeg bestemt en af de bedste. Retten har en frisk smag med 3 markante smagsnoter: sur, sød og salt🌶