Grøn Papayasalat - Som Tum Thai (ตำไทย)
Retten er utrolig populær i Thailand. De fleste thailændere kan spise Som Tum hver dag. Der er nemlig så mange forskellige opskrifter på retten, at den kan varieres på utalige måder. Derfor når vi aldrig at blive trætte af den.(Denne ret kan laves mild)
Equipment
- 1 stk stor morter (alternativt kan du bruge en skål)
Ingredienser
- 3 stk chili eller efter behov
- 1 lille fed hvidløg
- 1 spsk tørrede rejer
- 0.5 spsk palmesukker finthakket
- 1-1.5 spsk god fiskesauce
- 1 spsk limesaft
- 6 stk cherrytomater halverede
- 130 g grøn papaya revet - kan blandes med lidt gulerod, hvis du har lyst
- 2 stk lange bønner skåret mindre stykker
Sådan gør du
- Stød chili, hvidløg og tørrede rejer lidt groft i morteren. Kom derefter palmesukker, fiskesauce, limesaft, cherrytomater, papaya og lange bønner i.
- Bland det hele godt sammen.
- Smag til og juster evt. med sukker, fiskesauce eller limesaft, som du synes. Smag og sensorik: saltet, sød, syrlig, frisk, spicy
- Anret på en tallerken, drys peanuts på. Velbekomme 🙂
Noter
Retten kan nydes som forret. Som hovedret kan den spises med ris eller nudler og dine favoritgrøntsager. Retten er nem at tilpasse efter din smag. Du kan justere smagen, så den er syrlig, saltet - eller måske stærk.