Vegansk Tom Yum svampe – Tom Yum Hæt
(ต้มยำเห็ด)

Vegansk Tom Yum svampe - Tom Yum Hæt (ต้มยำเห็ด)

Lækker og frisk svampesuppe.
(Denne ret kan laves mild)
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Forret, Suppe, Hovedret
Køkken Thai
Antal 2 personer som hovedret

Ingredienser
  

  • 6 dl vand eller grøntsagsfond
  • 4 skiver galangarod
  • 3 stk citrongræs hamret og delt i små stykker
  • 480 g blandede svampe i mindre stykker
  • 70 g løg i tynde både
  • 75 g gulerod i mindre stykker
  • 3 stk kaffir limeblade revet i stykker
  • 2 stk chili eller efter behov halveret
  • 0,5 tsk salt
  • 3 spsk soyasauce
  • 1 spsk chilipaste (vegansk)
  • 1 spsk palmesukker finthakket
  • 1 spsk tamarind juice
  • 6 stk cherrytomater halveret
  • 1-1.5 spsk limesaft
  • 1-2 håndfuld hakkede, blandede friske urter fx koriander, savtakket blad, thaibasilikum, forårsløg. (Det er ok, hvis du ikke har dem alle)

Sådan gør du
 

  • Kom vand/fond i en gryde og kog galangarod og citrongræs et par minutter.
    Kom derefter svampe, løg, gulerod, limeblade, chili og salt i.
  • Vend det hele rundt og tilsæt derefter soyasauce, chilipaste, palmesukker, tamarind juice.
    Rør lidt rundt, læg låg på og lad den koge indtil det hele er færdigt.
  • Tilsæt tomater, limesaft, blandede urter. Sluk for varmen, smag til og juster, som du synes.
    Smag og oplevelse: Frisk, saltet, syrlig, en anelse sød og lidt spicy.

Noter

Servering.
Kom gerne hakkede friske urter i, evt. også limesaft og chili i.
Server med ris - alternativ: nudler eller dit favoritbrød.
Velbekomme 🙂
Keyword vegansk, svampe, suppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close