Vegansk Tom Yum svampe - Tom Yum Hæt (ต้มยำเห็ด)
Lækker og frisk svampesuppe. (Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 6 dl vand eller grøntsagsfond
- 4 skiver galangarod
- 3 stk citrongræs hamret og delt i små stykker
- 480 g blandede svampe i mindre stykker
- 70 g løg i tynde både
- 75 g gulerod i mindre stykker
- 3 stk kaffir limeblade revet i stykker
- 2 stk chili eller efter behov halveret
- 0,5 tsk salt
- 3 spsk soyasauce
- 1 spsk chilipaste (vegansk)
- 1 spsk palmesukker finthakket
- 1 spsk tamarind juice
- 6 stk cherrytomater halveret
- 1-1.5 spsk limesaft
- 1-2 håndfuld hakkede, blandede friske urter fx koriander, savtakket blad, thaibasilikum, forårsløg. (Det er ok, hvis du ikke har dem alle)
Sådan gør du
- Kom vand/fond i en gryde og kog galangarod og citrongræs et par minutter.Kom derefter svampe, løg, gulerod, limeblade, chili og salt i.
- Vend det hele rundt og tilsæt derefter soyasauce, chilipaste, palmesukker, tamarind juice. Rør lidt rundt, læg låg på og lad den koge indtil det hele er færdigt.
- Tilsæt tomater, limesaft, blandede urter. Sluk for varmen, smag til og juster, som du synes. Smag og oplevelse: Frisk, saltet, syrlig, en anelse sød og lidt spicy.
Noter
Servering. Kom gerne hakkede friske urter i, evt. også limesaft og chili i. Server med ris - alternativ: nudler eller dit favoritbrød. Velbekomme