Dampede klisterris
(ข้าวเหนียว)

 

Dampede klisterris (ข้าวเหนียว)

Der findes forskellige metoder man laver klisterris på. Denne metode er en af dem, som jeg tit bruger.

– Tilberedningstiden er afhængig af mængden af risen.

  • En si
  • 3 dl rå klisterris
  1. Skyl risen 2-3 gange. Læg risen i vand i 1 time. Hæld vandet fra risen og skyl den én gang til. Kom den i en si og lad den dryppe lidt af.

  2. Stil sien på en gryde med ca. 2 cm. vand i. Tænd for varmen og lad risen blive dampet med låg på ca. 15- 20 minutter. Vend risen om og rør lidt rundt. Læg låget på igen og lad den blive dampet færdigt.

  3. Når risen er færdig, kom den i en beholder og spred den lidt ud, så væsken fordamper lidt, inden du dækker den til.

Klisterrisen passer bedst til retterne fra Esaan – det nordøstlige Thailand. Det er fx :- Forskellige typer Laab – spicy kød salat, Som Tum – grøn papayasalat, nogle slags gryderetter og mange andre ting.

Vi bruger desuden risen til at fermentere kød og grøntsager. Det er også netop denne ris, som vi bruger til mango desserten.

Tilbehør
Thai, Thai-Esaan
klisterris, ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close