Panang Moo (พะแนงหมู)
Panang er en thailandsk ret, som er betragtet som en af de bedste gryderetter i verden. Det er en traditionel thailandsk ret, som typisk indeholder kød og en cremet og krydret sauce med kokosmælk, som giver intense smag og aroma, der kommer fra de krydderier, der bruges i den. Panang-pasta, som bruges i retten, er en blanding af tørret chili, citrongræs, galanga, hvidløg, koriander og andre krydderier, der giver en skarp og krydret smag. Retten serveres normalt med ris.
Ingredienser
- 300 g svinekød eller andre slags kød skåret i mindre stykker
- 2 dl kokosmælk 1. portion til reducering
- 1.5 dl kokosmælk 2. portion til sidst
- 30-40 g Panang-pasta
- 1 spsk. fiskesauce
- 1/2 spsk. lys soyasauce
- 1 topfyldt spsk. Palmesukker
- 15-20 stk. dværge auberginer plukkes fra stilken (kan undlades)
- 2 stk. kaffir limeblade fintskårede
- 1 stk. rød chili skåret i tynde strimler (fjern kernerne, hvis det skal være mildt.)
Sådan gør du
- Reducer 2 dl kokosmælk i en wok eller stor gryde, indtil den bliver tykkere og frigiver sin egen olie.
- Skru en smule ned for varmen og rør forsigtigt i massen for at forhindre den i at blive brun eller brænde på.
- Tilføj Panang-pastaen og brug evt. et piskeris til at blande den sammen med kokosmælken, indtil du får en ensartet blanding.
- Steg indtil aromaen fra pastaen frigives, tilføj dværg-auberginer og kødet, og rør rundt. Tilsæt fiskesauce, lys sojasauce og palmesukker.
- Tilføj den anden portion kokosmælk, chili og kaffir limeblade, men gem lidt til pynt, de booster friskhed i retten.
- Rør rundt og steg en smule længere. Når kødet er lige ved at blive tilberedt, sluk for varmen, smag til og juster, som du synes.
- Ved servering: Tilføj resten af kokosmælken og drys med chili og fintskårede kaffir limeblade på toppen.
- Server med ris og velbekomme 🙂
Dejlige lækre opskrifter tusinde tak for det
Hvor kan jeg købe alle de thailandske ingredienser? Online?
Med venlig hilsen Christina