Thai smilende æg med tamarind sovs
(ไข่ลูกเขย)

Thai smilende æg med tamarind sovs (ไข่ลูกเขย)

Vi har noget der hedder "skidne æg" i Danmark. Men thailændere er mere frække... For denne ret hedder altså "svigersøn æg" eller " son-in-law eggs". Man behøver selvfølgelig ikke være fræk, men fortolk som du vil 😉
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Morgenmad, Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 4 æg

Til chips

  • 1 stk løg tynde i halve ringe
  • Olie til friture

Til sovs

  • 1 stk løg i tynde både
  • 1 fed hvidløg grofthakket
  • 2 spsk palmesukker finthakket
  • 2 spsk tamarindsaft
  • 1,5 spsk fiskesauce
  • 4 spsk vand

til pynt

  • fintsnittet forårsløg
  • løgchips

Sådan gør du
 

  • Sæt vand til at koge, hvor vandet skal dække ca. et halv æg. Kom æggene i en beholder/sigte, som kan holde dem stille gennem hele kogningen.
  • Kog æg i 8 minutter og kom dem under koldt vand. Pil forsigtigt æggene og vend siden med blommen opad.
  • Steg løg og hvidløg med olie til de tager lidt farver. Kom palmesukker, fiskesauce, tamarindsaft og vand i. Lad det reduceres til en mindre tyk sovs.
  • Steg løgchips i frituren og sæt dem til side. Steg hurtigt æggene i frituren med æggehvidesiden nedad for at gøre overfladen lidt sprøde.
  • Kom sovsen på en tallerken, kom æggene i og drys med løgchips og fintsnittede forårsløg og evt. koriander.
    Serveres med ris eller brød
    Velbekomme 🙂

Video

Keyword tamarind, æg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close