Thai smilende æg med tamarind sovs (ไข่ลูกเขย)
Vi har noget der hedder "skidne æg" i Danmark. Men thailændere er mere frække... For denne ret hedder altså "svigersøn æg" eller " son-in-law eggs". Man behøver selvfølgelig ikke være fræk, men fortolk som du vil 😉
Ingredienser
- 4 æg
Til chips
- 1 stk løg tynde i halve ringe
- Olie til friture
Til sovs
- 1 stk løg i tynde både
- 1 fed hvidløg grofthakket
- 2 spsk palmesukker finthakket
- 2 spsk tamarindsaft
- 1,5 spsk fiskesauce
- 4 spsk vand
til pynt
- fintsnittet forårsløg
- løgchips
Sådan gør du
- Sæt vand til at koge, hvor vandet skal dække ca. et halv æg. Kom æggene i en beholder/sigte, som kan holde dem stille gennem hele kogningen.
- Kog æg i 8 minutter og kom dem under koldt vand. Pil forsigtigt æggene og vend siden med blommen opad.
- Steg løg og hvidløg med olie til de tager lidt farver. Kom palmesukker, fiskesauce, tamarindsaft og vand i. Lad det reduceres til en mindre tyk sovs.
- Steg løgchips i frituren og sæt dem til side. Steg hurtigt æggene i frituren med æggehvidesiden nedad for at gøre overfladen lidt sprøde.
- Kom sovsen på en tallerken, kom æggene i og drys med løgchips og fintsnittede forårsløg og evt. koriander. Serveres med ris eller brødVelbekomme 🙂