Rød karry med andebryst (แกงแดงเป็ด)
Stegt andebryst med rød karry er en virkelig lækker og frisk hovedret (Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- olie til stegning
- 30 g rød karry
- 2 dl kokosmælk
- 1.5 spsk fiskesauce
- 1 spsk palmesukker
- 1 tsk eddike
- 70 g gulerod i små stykker
- 60 g bambusskud fra dåse
- 1 dl vand eller fond
- 200 g stegt andebryst i mindre stykker - kan også købes færdigstegt
- 15 stk dværg auberginer kan undlades
- 0,5 stk rød chili skåret i mindre stykker
- 2 stk kaffir limeblade revet i stykker
- 1 håndfuld thai basilikumblade se forskellen mellem thai basilikum og hellig basilikum under noter
Sådan gør du
- Steg rød karry med lidt olie ved lav varme og tilsæt kokosmælk, fiskesauce, sukker, eddike, gulerod, bambusskud, kafir limeblade.
- Tilsæt vand/fond, lad blandingen koge lidt. Kom andebryst, dværgauberginer og chili i. Rør rundt og smag til, som du synes.
- Sluk for varmen, og kom basilikum i til sidst.Smag og oplevelse: lidt saltet, lidt sød, cremet - med stærk smag, afhængigt af hvordan du krydrer retten. Du kan selv justere mængden af chili, så retten passer til din smag. Hvis smagen skal være mild, kan du nøjes med rød karry og undlade chili.Velbekomme 🙂
Noter
Denne ret nydes med ris. Se forskellen mellem thai basilikum og hellig basilikum 👇 Klik på linket her (Linket åbner i en ny fane)