Udon nudelsuppe
Denne lækre og friske udon nudelsuppe har en dejlig konsistens og en ordentlig tykkelse, som giver en god mundfuld fornemmelse.Udon nudler kommer oprindeligt fra Japan og bliver brugt meget til thairetter - både til wokretter, supper og salater. Man kan sagtens kalde denne suppe for thai-japansk. Japanske retter er generelt milde i forhold til thairetter. I denne ret kom jeg lidt mere liv i ved at tilføje friske urter, chili og limesaft
Ingredienser
- 2 pakker udon nudler, som også indeholder 1 pakke med powder soup og 1 pakke med soyasauce
- 6 dl vand/fond
- 1 håndfuld spidskål skåret i små strimler
- 1 stængel bladselleri skåret i mindre stykker
- 1 tsk eddike
- 1 tsk sukker
- 1 tsk kyllingebouillonpulver fra asian shop
- 1 top spsk frisk ingefær fintskåret
- 10 styk store tigerrejer rengjorte og pillede
Toppings og pynt
- 2 limestykker
- Rød chili fintskåret
- Forårsløg fintskåret
- Spirer kan være løg-, koriander-, bønnespirer og/eller andre spirer. (Jeg brugte chili- og koriander)
Sådan gør du
- Kom nudlerne i kogende vand/fond, tilsæt indholdet fra pakkerne, samt sukker, eddike, bouillon pulver og bladselleri.
- Kog indtil nudlerne næsten er færdige. Kom derefter spidskål, rejer og ingefær i. Rør rundt, sluk for varmen og smag til.
- Anret i en suppeskål, pres frisk limesaft i og top med chili, forårsløg og spirer.Velbekomme 🙂