Rejesuppe med kokosmælk - Tom Yum Goong (ต้มยำกุ้ง)
Dette er nok en af de mest legendariske og kendte thairetter. Den er superfrisk og lækker. Perfekt både som forret og hovedret.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- Olie til stegning
- 1 50 g Tom Yum Goong paste
- 2 dl vand eller fond
- 2 stk citrongræs banket og skåret i mindre stykker
- 4-5 skiver galangarod
- 2-3 stk kaffir limeblade
- 2.5 dl kokosmælk
- 150 g gulerod i mindre stykker
- 200 g blandede svampe i mindre stykker
- 300 g tigerrejer rengjorte
- 6 stk cherrytomater halverede
- 1 håndfuld forårsløg skåret i små stykker
Til justering af smag til sidst
- 1 spsk fiskesauce
- 0.5-1 spsk rørsukker/palmesukker
- 1 spsk limesaft
- 1 stk chili eller efter behov
Krydderier, der giver ekstra smag til retten (kan undlades)
- 1 lille håndfuld koriander
- 1 lille håndfuld savtakkede blade
Sådan gør du
- Steg pasten i en gryde ved lav varme for at få aromaen frem. Kom vand/fond, citrongræs, galanga, limeblade i. Lad det koge et par minutter.
- Kom kokosmælk, gulerod og svampe i, og kog et par minutter mere. Tilsæt rejer, tomater og forårsløg.
- Sluk for varmen lige så snart rejerne er tilberedt. Smag til og juster med limesaft, sukker eller fiskesauce, som du synes. Velbekomme 🙂
Dejligt indlæg, jeg har delt det med mine venner.