Rejesuppe med kokosmælk – Tom Yum Goong
(ต้มยำกุ้ง)

 

Rejesuppe med kokosmælk - Tom Yum Goong (ต้มยำกุ้ง)

Dette er nok en af de mest legendariske og kendte thairetter. Den er superfrisk og lækker. Perfekt både som forret og hovedret.
(Denne ret kan laves mild)
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Ret Forret, Suppe, Hovedret
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • Olie til stegning
  • 1 50 g Tom Yum Goong paste
  • 2 dl vand eller fond
  • 2 stk citrongræs banket og skåret i mindre stykker
  • 4-5 skiver galangarod
  • 2-3 stk kaffir limeblade
  • 2.5 dl kokosmælk
  • 150 g gulerod i mindre stykker
  • 200 g blandede svampe i mindre stykker
  • 300 g tigerrejer rengjorte
  • 6 stk cherrytomater halverede
  • 1 håndfuld forårsløg skåret i små stykker

Til justering af smag til sidst

  • 1 spsk fiskesauce
  • 0.5-1 spsk rørsukker/palmesukker
  • 1 spsk limesaft
  • 1 stk chili eller efter behov

Krydderier, der giver ekstra smag til retten (kan undlades)

  • 1 lille håndfuld koriander
  • 1 lille håndfuld savtakkede blade

Sådan gør du
 

  • Steg pasten i en gryde ved lav varme for at få aromaen frem. Kom vand/fond, citrongræs, galanga, limeblade i. Lad det koge et par minutter.
  • Kom kokosmælk, gulerod og svampe i, og kog et par minutter mere. Tilsæt rejer, tomater og forårsløg.
  • Sluk for varmen lige så snart rejerne er tilberedt. Smag til og juster med limesaft, sukker eller fiskesauce, som du synes.
    Velbekomme 🙂
Keyword suppe, seafood, rejer

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Dejligt indlæg, jeg har delt det med mine venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close