Græskar med kylling og rød karry (แกงฟักทองไก่)
Græskar bliver brugt en del i thaimad. Vi dyrker også selv græskar i Thailand, og ligesom mange andre råvarer bruger vi den til både forret, hovedret og dessert. Her er en af de retter, som jeg tit tænker på, når jeg vil lave noget med græskar. Sammen med ris giver den en god mæthed i maven. Hvis du ønsker en endnu lettere version af retten, kan du undlade kokosmælken. Ligesom Tom Yum Goong kan denne ret nemlig også laves både med og uden kokosmælk.Det er bare et spørgsmål om, hvad du lige har lyst til i dag.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- Olie til stegning
- 60 g løg i små og fine stykker
- 300 g kylling i mindre stykker
- 25 g rød karry
- 350 g Hokkaido-græskar i mindre stykker
- 1 dl vand eller fond
- 3,5 dl kokosmælk
- 3 spsk god fiskesauce
- 0,5 spsk palmesukker finthakket
- 1 håndfuld thai basilikumblade
Sådan gør du
- Kom lidt olie i en gryde. Steg løgene i olien, til de tager farve. Kom kylling, paste og græskar i, og rør rundt.
- Tilsæt vand eller fond, kokosmælk, fiskesauce og palmesukker. Lad det koge med låg på indtil det hele er tilberedt.
- Sluk for varmen. Kom basilikum i, smag til og juster, som du synes.Serveres med ris eller godt brød.Velbekomme 🙂