Kylling med grøn karry og kokosmælk (แกงเขียวหวานไก่)
Gaeng Keaw Warn (แกง เขียว หวาน) Gaeng (แกง) betyder en mellemting mellem gryderet og suppe, Keaw betyder grøn, og Warn betyder sød. Men på thai skal man forstå på den måde at Keaw Warn lige præcis i dette tilfælde betyder- den sød-grønne farve og ikke sød smag, som nogen kan misforstå. Så retten har en anelse lyse grøn farve, og det har ikke noget at gøre med, at smagen er sød, selvom der er lidt sukker i. Man bruger grøn chili og nogle gange chili blade (og evt. andre grønne salatblade) til at lave pastaen med for at give en sød-grøn farve til pastaen.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 1 spsk olie til stegning
- 50 g løg i små tern
- 25 g grøn karry pasta
- 300 g kylling i mindre stykker
- 2,5 dl kokosmælk
- 150 g aubergine i mindre stykker
- 150 g squash i mindre stykker
- 1-2 spsk god fiskesauce
- 0,5 spsk palmesukker finthakket
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Steg løgene med olien til det farver, kom pastaen i og rør sammen til det afgiver en god duft af pastaen.
- Kom kyllingen i og vend det godt sammen, og kom derefter resten af ingredienserne i.
- Vend det et par gange, og kog videre i ca. 2 minutter eller indtil det hele er tilberedt.
- Sluk for varmen, smag til og juster, som du synes. Tilføj gerne basilikumblade i, hvis du har lyst.Serveres med ris eller nudler.