Thai oksekødssalat (พล่าเนื้อ)
Der er mange thairetter, som hovedsageligt består af kød, som vi kalder for salat. Det kan være oksekød, svinekød, kylling eller andre slags kød. Denne er en af de salater, og den er næsten lige så kendt som mange andre thairetter. Sammen med citrongræs og mynte er den lækker og frisk med en saltet syrlighed og anelse af sødme.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 350 g flanksteak eller andre stykker kød mediumrare eller medium
- 1-2 tsk palmesukker finthakket
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk god fiskesauce
- 2 spsk chilipulver eller chiliflager
- 2 stk citrongræs skåret i mindre stykker
- 50 g rødløg i både eller i ringe
- 1 håndfuld mynteblade
- 1 håndfuld koriander grofthakket
- 1 forårsløg tynde skiver
- 10 cherrytomater halveret
Sådan gør du
- Skær flanksteaken i tynde stykker og kom dem i en skål. Opløs palmesukkeret med limesaft og fiskesauce i en lille skål og hæld det over kødet og bland godt sammen.
- Kom resten af ingredienserne i, bland godt sammen, og smag til som du synes.Smagen: saltet og syrlig med en anelse sødme.Server straks
- Serveres med ris og evt. lækre grøntsager og salater.