Svinekød med basilikum - Pad Gaprao Moo (กะเพราหมูสับ)
Dette er den klassiske og meget populære wokret, Pad Gaprao Moo som oversat betyder stegt basilikum med svinekød. (Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- Olie til stegning
- 4 fed hvidløg grofthakket
- 3-4 stk tørrede eller friske chili knust eller hakket i mindre stykker
- 1 stk løg i tynde både
- 350 g hakket svinekød
- 80 g gulerod i små stykker
- 2-3 spsk østerssauce
- 1 spsk god fiskesauce
- 0.5 spsk finthakket palmesukker
- 1 stk forårsløg i mindre stykker
- 1 håndfuld hellig- eller thai basilikums blade
Sådan gør du
- Kom olien på en varm pande. Steg hvidløg og løg, indtil hvidløget er begyndt at give lidt farve. Kom kødet i og fordel det i mindre stykker.
- Tilsæt derefter gulerod, chili, fiskesauce, østerssauce og palmesukker. Rør lidt rundt, kom evt. lidt vand eller fond i, hvis der er behov for det. Bland det hele sammen.
- Sluk for varmen. Kom forårsløg og basilikum blade i. Rør lidt rundt og smag til.Nydes med ris og spejlæg eller thai omelet Velbekomme 🙂
Noter
Se forskellen på hellig og thai basilikum i noter (I den klassiske Pad Gaprao bruges der hellig basilikum, da "Gaprao" betyder hellig basilikum.) *Pad Gaprao kan være stærkt, men du kan selv justere mængden af chili som du synes. Foretrækker du omelet i stedet for spejlæg? Se hvordan du laver den👇 Se mere her... (Link åbner i ny fane) Føler du, du har en thai i dig? 😀 Så skal du have den klassiske og stærke thai chilisauce, som passer lige perfekt til retten 🌶
Sådan laver du den klassiske chilisauce (Prik Nam Pla)👇 Se mere her... (Link åbner i ny fane) Se forskellen på hellig og thai basilikum 👇 Se mere her... (Link åbner i ny fane) Velbekomme 😊
Sådan laver du den klassiske chilisauce (Prik Nam Pla)👇 Se mere her... (Link åbner i ny fane) Se forskellen på hellig og thai basilikum 👇 Se mere her... (Link åbner i ny fane) Velbekomme 😊
Fin side du har …
Super godt