Svinekød med basilikum – Pad Gaprao Moo
(กะเพราหมูสับ)

 

Svinekød med basilikum - Pad Gaprao Moo (กะเพราหมูสับ)

Dette er den klassiske og meget populære wokret, Pad Gaprao Moo som oversat betyder stegt basilikum med svinekød.
(Denne ret kan laves mild)
Forb. tid 12 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • Olie til stegning
  • 4 fed hvidløg grofthakket
  • 3-4 stk tørrede eller friske chili knust eller hakket i mindre stykker
  • 1 stk løg i tynde både
  • 350 g hakket svinekød
  • 80 g gulerod i små stykker
  • 2-3 spsk østerssauce
  • 1 spsk god fiskesauce
  • 0.5 spsk finthakket palmesukker
  • 1 stk forårsløg i mindre stykker
  • 1 håndfuld hellig- eller thai basilikums blade

Sådan gør du
 

  • Kom olien på en varm pande. Steg hvidløg og løg, indtil hvidløget er begyndt at give lidt farve. Kom kødet i og fordel det i mindre stykker.
  • Tilsæt derefter gulerod, chili, fiskesauce, østerssauce og palmesukker. Rør lidt rundt, kom evt. lidt vand eller fond i, hvis der er behov for det. Bland det hele sammen.
  • Sluk for varmen. Kom forårsløg og basilikum blade i. Rør lidt rundt og smag til.
    Nydes med ris og spejlæg eller thai omelet
    Velbekomme 🙂

Noter

Se forskellen på hellig og thai basilikum i noter (I den klassiske Pad Gaprao bruges der hellig basilikum, da "Gaprao" betyder hellig basilikum.)
*Pad Gaprao kan være stærkt, men du kan selv justere mængden af chili som du synes.
Foretrækker du omelet i stedet for  spejlæg? Se hvordan du laver den👇
Se mere her... (Link åbner i ny fane)
Føler du, du har en thai i dig? 😀 Så skal du have den klassiske og stærke thai chilisauce, som passer lige perfekt til retten 🌶
Sådan laver du den klassiske chilisauce (Prik Nam Pla)👇
Se mere her... (Link åbner i ny fane)
Se forskellen på hellig og thai basilikum 👇
Se mere her... (Link åbner i ny fane)
Velbekomme 😊
Keyword svinekød, wok

Join the Conversation

  1. Fin side du har …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close