Stegte sild med karameliseret tamarind sovs

Stegte sild med karamelliseret tamarind-sauce

Lækre stegte sild med karamelliseret tamarind-sauce. Retten kan bruges til en utraditionel julefrokost, men smager også super dejligt året rundt.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • Mel, lidt havregryn og lidt salt til at vende fisken i
  • 4 stk sild rengjorte og snittet på overfladen
  • Olie til stegning
  • 1 håndfuld basilikum blade
  • 80 g rødløg i tynde både
  • 1 fed hvidløg grofthakket
  • 12 g ingefær i små strimler
  • 1,5 spsk fiskesauce eller soyasauce
  • 1,5 spsk palmesukker finthakket
  • 1,5 spsk tamarindsaft
  • 3 spsk vand

Pynt

  • Frisk ingefær
  • Sprøde basilikum blade

Sådan gør du
 

  • Bland mel, havregryn og salt på en tallerken, vend sildene i det, steg dem på begge sider, og læg dem til side. Herefter kan du stege basilikumbladene sprøde og lægge dem til side. (Basilikum kan undlades)
  • Steg rødløg, hvidløg og ingefær med ny olie til de tager farve. Tilsæt derefter vand, fiskesauce, palmesukker og tamarindsaft.
  • Steg blandingen, til den bliver til en god karamelliseret sauce. Anret sildene på tallerkenen. Hæld saucen over dem.
  • Pynt med ingefærstrimler og sprøde basilikumblade.
    Velbekomme 🙂

Noter

Forskellen mellem thai basilikum og hellig basilikum 👇
For information klik her... (Link åbner i en ny fane.)
 
Keyword seafood, fisk, tamarind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close