Stegte sild med karamelliseret tamarind-sauce
Lækre stegte sild med karamelliseret tamarind-sauce. Retten kan bruges til en utraditionel julefrokost, men smager også super dejligt året rundt.
Ingredienser
- Mel, lidt havregryn og lidt salt til at vende fisken i
- 4 stk sild rengjorte og snittet på overfladen
- Olie til stegning
- 1 håndfuld basilikum blade
- 80 g rødløg i tynde både
- 1 fed hvidløg grofthakket
- 12 g ingefær i små strimler
- 1,5 spsk fiskesauce eller soyasauce
- 1,5 spsk palmesukker finthakket
- 1,5 spsk tamarindsaft
- 3 spsk vand
Pynt
- Frisk ingefær
- Sprøde basilikum blade
Sådan gør du
- Bland mel, havregryn og salt på en tallerken, vend sildene i det, steg dem på begge sider, og læg dem til side. Herefter kan du stege basilikumbladene sprøde og lægge dem til side. (Basilikum kan undlades)
- Steg rødløg, hvidløg og ingefær med ny olie til de tager farve. Tilsæt derefter vand, fiskesauce, palmesukker og tamarindsaft.
- Steg blandingen, til den bliver til en god karamelliseret sauce. Anret sildene på tallerkenen. Hæld saucen over dem.
- Pynt med ingefærstrimler og sprøde basilikumblade.Velbekomme 🙂
Noter
Forskellen mellem thai basilikum og hellig basilikum 👇 For information klik her... (Link åbner i en ny fane.)