Makrel i dåse med urter
(ยำปลากระป๋อง)

Makrel i dåse med urter (ยำปลากระป๋อง)

Denne ret er billig at lave og den er lækker og super frisk! Hver gang jeg laver den, synes jeg ekstra godt om den, fordi dåsemad ikke længere bare er dåsemad, men der er kommet så meget mere liv i den nu. Her er en af de rigtig gode måder at gøre makrel i dåse meget mere spændende på, ift. hvad vi ellers normalt vil bruge den til.
(Denne ret kan laves mild)
Forb. tid 7 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 dåser makrelfilet i tomat (125 g)
  • 0,5-1 spsk limesaft
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 5 stk cherrytomater i kvarte eller halve
  • 2 spsk citrongræs i tynde skiver
  • 30 g rødløg i både
  • 15 stk mynteblade
  • 2 stk friske chilier (eller efter behov) skåret i mindre stykker

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i en skål på nær tomaten og mynten.
  • Bland forsigtigt sammen og sørg for, at fisken ikke går for meget i stykker.
  • Kom til sidst tomater og mynte i, samt evt. lidt citrongræs til pynt.
    Serveres med ris
    Velbekomme 🙂
Keyword salat, sommer, seafood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close