Makrel i dåse med urter (ยำปลากระป๋อง)
Denne ret er billig at lave og den er lækker og super frisk! Hver gang jeg laver den, synes jeg ekstra godt om den, fordi dåsemad ikke længere bare er dåsemad, men der er kommet så meget mere liv i den nu. Her er en af de rigtig gode måder at gøre makrel i dåse meget mere spændende på, ift. hvad vi ellers normalt vil bruge den til.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 2 dåser makrelfilet i tomat (125 g)
- 0,5-1 spsk limesaft
- 2 tsk fiskesauce
- 1 tsk sukker
- 5 stk cherrytomater i kvarte eller halve
- 2 spsk citrongræs i tynde skiver
- 30 g rødløg i både
- 15 stk mynteblade
- 2 stk friske chilier (eller efter behov) skåret i mindre stykker
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål på nær tomaten og mynten.
- Bland forsigtigt sammen og sørg for, at fisken ikke går for meget i stykker.
- Kom til sidst tomater og mynte i, samt evt. lidt citrongræs til pynt.Serveres med risVelbekomme 🙂