Tom Yum kylling med risnudler og massaman paste

Tom Yum kylling med risnudler og massaman paste

Massaman paste, risnudler og den sprøde broccoli giver en god kontrast til det bløde og cremede. Den syrlighed og lidt stærke friskhed giver liv til retten.
(Denne ret kan laves mild)
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Ret Suppe, Hovedret
Køkken Thai
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg grofthakket
  • 30 g massaman paste eller anden karry paste
  • 2 stk citrongræs hamret og skåret ud i mindre stykker
  • 250 g kylling skåret i mindre stykker
  • 2 dl kokosmælk
  • 6 dl vand/fond
  • 4 spsk fiskesauce
  • 1-1,5 spsk palmesukker eller rørsukker
  • 1-1,5 spsk tamarind juice
  • 120 g østershatte i mindre stykker
  • 120 g broccoli i mindre stykker
  • 140 g risnudler

Til pynt og ekstra god smag.

  • Fint skåret forårsløg
  • Et stykke afskåret lime og evt. frisk chili

Sådan gør du
 

  • Læg nudlerne i vand ca. 30-45 min. og lad dem dryppe af. Steg hvidløg i olien ved lav varme i en gryde. Kom paste og citrongræs i og steg videre til pasten begynder at dufte. Kom kyllingen i, og skru op for varmen.
  • Vend kyllingen lidt rundt med pasten, og steg, til den er halvfærdig. Kom kokosmælk, vand/fond, fiskesauce, sukker, tamarindsaft, østershatte og broccoli i.
  • Kom nudlerne i til sidst, når det koger. Sluk varmen, når nudlerne er tilberedt. Smag til og juster, som du synes.
    Smag og oplevelse: lidt saltet, syrlig, en anelse sød og cremet.
  • Anret i en suppeskål, læg lime stykket i og drys med forårsløg. Klar til servering.
    Velbekomme 🙂

Noter

Vil du hellere have ris end nudler?
Kog risene for sig.
Husk at nudlerne i gryden skal erstattes med kød og grøntsager, så opskriftens mål passer. 
Keyword kylling, suppe, massaman paste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Din thaimad © Copyright 2024. All rights reserved.
Close