Veganske stegte ris (ข้าวผัดเจ)
Når man gerne vil have at risen skal smage lidt mere end bare ris, kan man lave denne nemme version af stegte ris som tilbehør til andre retter. Man kan også komme tofu og andre grøntsager i, som man har lyst.
Ingredienser
- 500 g kogte ris
- 80 g gulerod i tern
- 50 g løg i tynde både
- 1 fed hvidløg grofthakket
- 2 spsk svampesauce Asian shop
- 1 spsk soyasauce
- 0,5-1 tsk sukker
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kom hvidløg og løg på en varm pande med olie. Steg dem til de får farve. Kom gulerod, ris og øvrige ingredienser i. Rør rundt og sørg for, risen ikke sidder i små klumper.
- Sluk for varmen, drys med forårsløg og smag til som du synes. Tilføj evt. lidt limesaft, frisk tomat og dine favoritgrøntsager.Velbekomme 🙂
Hej Nat!
Tusind tak for dit svar. Jeg glæder mig til at prøve retten på mine børn.
Vh Janne
Hej Nat!
Tak for dit inspirerende website. Kan man erstatte svampesauce med ekstra glutenfri soyasauce. Jeg kan se at den svampesauce jeg har kunnet finde glutenfri indeholder østers, som min søn ikke tåler (min datter har cøliaki, derfor ingen gluten). Ved godt smagen ikke bliver rigtig, men vi har jo ikke prøvet den ægte vare.
På forhånd tak.
Vh Janne
Hej Janne.
Glutenfri soyasauce er også fin, du kan komme lidt sukker i for at give lidt sødme smag, som svampesaucen har. Du kan også bruge tamari – en slags soyasauce som generelt er glutenfri. Den svampesauce som jeg bruger i denne ret, er min favorit, den er både glutenfri og vegansk, og der er selvfølgelig ingen østers. Den hedder Megachef (grøn flaske), findes i mange asiatiske forretninger, hvis du skulle have lyst til at prøve:)