Tom Kha suppe med kylling og kokosmælk - Tom Kha Gai (ต้มข่าไก่)
Tom Kha Gai er en af de mest populære thai supper. Man kan både lave den med og uden pastaen. Denne opskrift er med pastaen. (Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 300 g kylling i mindre stykker
- 200 ml kokosmælk første portion
- 200 ml kokosmælk anden portion
- 125 g svampe i mindre stykker
- 1-2 spsk god fiskesauce det kommer an på, hvor saltet Tom Kha pastaen er
- 1 tsk bouillon pulver med kylling Asian shop
- 3 dl vand/fond
- 3 stk limeblade revet lidt i stykker
- 2 chili i mindre stykker
- 4 skiver galangarod
- 2 stk citrongræs hamret og skåret ud i mindre stykker
- 40 g Tom Kha pasta Asian shop
- 1 spsk finthakket palmesukker
- 1 håndfuld koriander
- 4 cherrytomater halveret
- 3 stk savtakket blade fintskåret - kan undlades
- 50 g løg i både
- Fintsnittede forårsløg
- Evt. limesaft til justering med til sidst
Sådan gør du
- Kog vand/fond med citrongræs og galangarod i et par minutter.
- Kom limeblade, pastaen, svampe, kylling, kokosmælk (1. portion), løg, fiskesauce og palmesukker i.
- Når kyllingen er tilberedt, kom kokosmælk (2. portion), cherrytomater, chili, ⅔ savtakkede blade og koriander i. Vend rundt og smag til.
- Anret i en skål, drys savtakkede blade, koriander og forårsløg i og evt. limesaft efter behov.Velbekomme 🙂
Tak for en fantastisk side med opskrifter
Men i denne opskrift står “savtakket blade”. Hvad betyder det ?