Vegansk wokret med kejserhatte og bambusskud
Denne ret kan fungere både som hovedret og side dish, der kan serveres sammen med andre retter som indeholder mere protein, hvis man ønsker det. Man kan evt. komme andre proteinrige grøntsager/bælgfrugter i, fx bønner, grønne bønner, kikærter og/eller tofu.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 300 g bambusskud dåse
- 200 g kejserhatte i mindre stykker
- 200 g gulerod i mindre stykker
- 20-30 g rød karry paste
- 3 spsk svampesauce
- 1 tsk grøntsagsbouillon-pulver eller terninger Asian shop
- 1 tsk palmesukker finthakket
- Olie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 3 stk grøn chili eller anden chili kan undlades
- 1 dl kokosmælk
- 1 dl vand/fond
- En håndfuld hellig basilikum eller thai basilikum
Sådan gør du
- Steg hvidløg med lidt olie, og kom svampen og gulerod i. Steg til de tager lidt farve, kom derefter rød karry, soya, svampesauce, palmesukker, kokosmælk og vand/fond i.
- Bland det hele godt sammen og lad det koge et par minutter. Kom chili og basilikum i og rør rundt. Smag til og juster som du synes.
- Nydes med ris eller nudler.Velbekomme 🙂