Yum Kai Daow (ยำไข่ดาว)
Det er ikke altid så spændende at spise æg, men man kan gøre det mere lækkert ved at komme mere liv i dem. Er du en frisk person, der elsker mad med frisk smag, skal du prøve denne spicy æggesalat. Det er ikke noget, jeg selv finder på, for denne ret har eksisteret i lang tid. Så næste gang du skal lave spejlæg til fx morgenmad eller biksemad, kan du stege nogle ekstra æg, som du kan bruge til denne æggesalat.(Denne ret kan laves mild)
Ingredienser
- 4 æg
- 5 cherrytomater halveret eller i kvarte
- 1 forårsløg kinesiske purløg kan også bruges som på billedet
- 1 lille løg i tynde skiver
- Olie til stegning
Dressingen
- 2 spsk limesaft
- 2 tsk sukker
- 2-3 spsk fiskesauce vegetarisk=soya/tamari
- 2 korianderrødder eller -stilk
- 1 rød chili - fintskåret eller thai chili, chilipulver, chiliflager
Sådan gør du
- Steg spejlæggene sprødt og lad dem køle lidt af. Blend derefter dressingen.
- Skær æggene i mindre stykker og kom tomaterne, løget og dressingen i. Vend det hele forsigtigt sammen et par gange. Smag til og juster som du synes.
- Drys gerne grofthakket koriander eller kinesisk selleri i, hvis du har. Det passer rigtig godt til.Velbekomme 🙂